DHKP

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca

Ukratko o projektu...

Web stranice izrađene za potrebe DHKP-a sastoje se od javnog dijela (frontend) i internog dijela (backend). 

Frontend sustava čini javna web stranica sa osnovnim informacijama o udruzi, sustavom obavijesti, popisom članova, legislativi rada udruge itd. Međutim, zanimljiv dio ove web stranice dolazi u internom dijelu portala (backendu). Osim što sadrži alate za upravljanje sadržajem javnog dijela stranice (CMS), backend sustav napravljen je i kao alat za upravljanje podacima o članstvima i to na principu kolaboracije svih članova. Tako se interni dio portala otvara svim članovima udruge, koji članstvom u udruzi automatski dobivaju pristup. Na taj način svaki član može uređivati svoje osnovne podatke (biografija, popisi prijevoda, jezika, bibliografija itd.) što uvelike olakšava punjenje sadržaja i održavanje kvalitete same stranice.

Veliki smo zagovornici ovakvog pametnog načina korištenja tehnologije, gdje se osim prezentacijske stranice dobiva i puno veća vrijednost, na koju se treba malo privikavati ali su rezultati izvrsni.

www.dhkp.hr
 • Tehnologije...
  • HTML/CSS
  • Javascript
  • SQL
  • ASP.NET
  • C#

Koristimo usluge Monachus Informatike oko godinu dana. U dogovoru s nama izradili su moderne i funkcionalne web stranice koje u potpunosti odgovaraju našim potrebama. Vrlo su susretljivi, na pitanja odgovaraju vrlo promptno i eventualne probleme rješavaju u trenu. Veselimo se budućoj suradnji.

Erika KoporčićVoditeljica ureda Društva hrvatskih književnih prevodilaca